26 mai 2022 - 20:50

Încă o tură de subvenții pentru crescătorii de animale

O veste bună pentru crescătorii de animale. Schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor se prelungește până la data de 31 decembrie 2022, după cum a mai anunțat AGRO TV aici.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) reamintește într-o postare pe pgina de Facebook a instituției că ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenționate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care dețin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii animalelor.

Conform comunicatului, se urmărește acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menținerii registrului genealogic, precum şi costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Crescătorii de animale trebuie că depună cererile inițiale anuale de solicitare a ajutoarelor de stat în perioada 1-15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicită ajutorul de stat.

Suma care va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru plata ajutoarelor de stat în anul 2022, se aprobă prin Hotărâre a Guvernului, după adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.