19 octombrie 2021 - 10:55

Ard culturile de grâu!

Incendiile se țin lanț în culturile de grâu din România. 24 de hectare de grâu şi aproximativ şase hectare de vegetaţie uscată au ars, joi după-amiază, în apropierea satului Agighiol, județul Tulcea, într-un incendiu care a izbucnit cel mai probabil din cauza unui utilaj agricol, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Dezastrul vine după ce în urmă cu câteva zile o altă cultură de grâu a fost distrusă de flăcări la Topolovățu Mare, județul Timiș, într-un incendiu pus pe seama eșuării unei rachete antigrindină (vezi aici).
Pentru stingerea incendiului de ieri, din Tulcea, au intervenit 19 lucrători ai ISU Delta cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, precum şi o ambulanţă SMURD.
„Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore de la momentul anunţării, în sprijinul pompierilor intervenind şi localnici cu tractoare, pentru a mai stopa arderea. În urma evenimentului au ars aproximativ 24 de hectare cultură de grâu şi circa şase hectare de vegetaţie uscată”, a precizat Nicolae Botezatu, purtător de cuvânt al ISU Delta.
Potrivit sursei citate, cauza probabilă a incendiului a fost o scânteie mecanică de la un utilaj agricol.