Cultură de grâu incendiată de o rachetă antigrindină!

„A început războiul!”, a fost probabil prima impresie a unui fermier din Timiş a cărui cultură de grâu a fost distrusă de o rachetă antigrindină.

Incidentul a avut loc la Topolovățu Mare, relatează Realitatea PLUS, iar agricultorul susține că lanul a luat foc imediat după prăbușirea rachetei.

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea incendiului. În raportul acestora se arată că de vină ar fi racheta antigrindină găsită la fața locului.

Incidentul din Timiș nu este primul de acest fel petrecut anul acesta. O altă rachetă antigrindină a căzut, pe 8 iunie, într-o curte din comuna Biliești, județul Vrancea. Proiectilul de aproximativ 50 de centimetri a căzut la câțiva metri de o locuință, dar incidentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale.

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Oros, doar în perioada 15 aprilie – 11 iunie 2021, din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din Prahova și Oltenia, au fost lansate în total de 1.648 de rachete antigrindină, pentru a proteja astfel culturile agricole şi comunităţile locale din judeţele Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Teleorman, Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Iaşi. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole