Faceti cunostinta cu Harry, vedeta Paradei Taurilor de la SEMTEST Craiova 2020

Astăzi a avut loc o nouă ediție a evenimentului ”Parada Taurilor”, organizat la SEMTEST Craiova, un eveniment mult așteptat de fermierii români, care au ocazia să vadă în fiecare an care sunt cei mai valoroși tauri din rasele autohotone.

Ediția de anul acesta a fost a treia ediție și, ca de obicei, parada s-a desfășurat la la sediul Semtest Craiova din comuna Malu Mare, jud. Dolj. Pentru a respecta restricțiile impuse autorități pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, ediția de anul acesta s-a desfășurat cu un public restrâns. Au fost prezenți atât fermieri, cât și reprezentanți ai sectoarelor implicate în cărțile de rasă.

Asociațiile prezente la eveniment, care s-au ocupat de selectarea taurilor din cadrul paradei paradă sunt Asociația Generală a Crescătorilor de Taurine din România, Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească tip Simmental și Asociaţia Crescătorilor de Taurine Brună Schwyz Maramureş.

Au fost prezentate animale din rasele Bălțată cu Negru românească, Bălțată românească tip SM și Brună de Maramureș. Acești tauri au fost atent selecționați de cele trei Societăți de Ameliorare cu scopul de a atinge obiectivele programului de ameliorare al fiecărei rase.

Vedeta paradei a fost taurul Harry (foto) din ferma Haller. Născut la data de 19 decembrie 2016, Harry are o valoare de ameliorare genomică de 113%. La naștere, taurul din ferma Haller a avut o greutate de 45 kg, iar la 12 luni, greutatea acestuia a atins 515 kg. Astfel, sporul mediu zilnic a fost de 1305 g/zi. Mama taurului Harry a avut o producție de lapte cu un procent grăsime de 4,06% și proteină de 3,76%. Valoarea de ameliorare a mamei a fost de 103%. Tatăl taurului Harry a avut o valoare de ameliorare de 118% cu o precizie de 99%. Acest taur are deja 908 descendenți.

Pentru mai multe detalii și imagini inedite de la Parada Taurilor 2020, rămâneți pe AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole