Guvernul umblă la suma prevăzută pentru un important ajutor de stat!

O schemă de ajutor de stat ce se adresează tuturor categoriilor de fermieri va intra din nou pe masa Guvernului în zilele următoare.

În acest sens, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică un proiect de HOTĂRÂRE pentru modificarea alin. (13) și alin.(10) ale art. 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Potrivit noului act normativ, pentru anul 2023, valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 665 de milioane de lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Documentul poate fi consultat pe site-ul MADR la secțiunea Transparență decizională, iar cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării (luni, 11 decembrie 2023), pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro. Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului, precizează reprezentanții MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole