Ajutor de stat pentru fermieri, prelungit AZI prin Hotărâre de Guvern!

Veste bună pentru toți fermierii din România: schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost prelungită cu încă trei ani.

Astfel, în Ședința de Guvern din 8 decembrie 2023 a fost aprobată Hotărârea pentru prelungirea perioadei de aplicare a prevederilor HG nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

„Prezentul act normativ vizează prelungirea termenului de aplicare a prevederilor HG nr.1174/2014 până la data de 31 decembrie 2026, având în vedere prorogarea termenului de aplicare a prevederilor Regulamentului (UE) nr.651/2014, care reprezintă temei legal pentru HG nr.1174/2014”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii remis, vineri, redacției AgroTV.

Potrivit reglementărilor în vigoare, beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat pot fi producătorii agricoli, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale și/sau persoane juridice, indiferent de forma de organizare și/sau organizațiile de îmbunătățiri funciare și federațiile de organizații de îmbunătățiri funciare și/sau organismele/organizațiile de testare a soiurilor, de cercetare, respectiv universitățile, institutele și stațiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanțare.

Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care depun la autoritatea competentă o cerere de acord prealabil pentru finanțare, iar aceasta confirmă în scris, sub rezerva verificărilor ulterioare, acordul prealabil pentru solicitarea finanțării.

„Schema se aplică până la data de 31 decembrie 2026, iar măsura propusă prin această hotărâre nu are impact asupra bugetului de stat”, se mai arată în comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa: Peste 3 milioane de animale, scoase de la plata subvenției! Decizie MADR

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole