În județul Vâlcea, la Ocnele Mari, s-a stat la coadă pentru gulașul la ceaun, unul dintre preparatele-vedetă ale unui recent eveniment gastronomic organizat de International Masterchef Academy, unde s-a gătit tradițional și nu numai, răsfățând toate gusturile pofticioșilor.
Ideea de a include rețetele specifice anumitor zone geografice a prins foarte bine. Iar cum gulașul nu prea este inclus în meniurile localurilor, acesta s-a bucurat de succes imens în cadrul manifestării culinare.
„Secretul la gulaș este să pui suflet în ce faci, iar mie chiar îmi place foarte mult să gătesc”, spune Florin Bunei (foto), un bucătar pasionat.
„Pentru gulaș se foloseste carne de porc și de vită, afumatură, ceapă roșie și albă, păstârnac, țelină, ardei kapia, sare, piper… Avem nevoie și de o cremă făcută cu tomate, ulei și ardei, care poate fi și iute, dar asta este folosită în special la gulașul unguresc, pentru cei care preferă să mănânce mai picant. Noi, astăzi, avem dulce”, descrie rețeta Florin Bunei, care a dezvăluit pentru cititorii AgroTV și care este secretul său pentru acest preparat: „Pentru a pregăti un gulaș reușit este nevoie și de multă răbdare, deoarece el se fierbe la foc domol, timp de 3-4 ore, iar lemnul cel mai recomandat este cel de fag”, spune pasionatul bucătar.
Despre el s-a mai scris, pentru că luna trecută a fost fericitul câștigător al premiului cel mare la Căpâlnaș, județul Arad, într-o altă competiție de gen. Acolo, la Ziua Fermierului, ediția a doua, tocănița de pipote cu ciuperci, la ceaun, pregătită de același Florin Bunei a fost declarată cea mai bună, motiv pentru care a și fost premiată.