George Scarlat, MESAJ pentru fermieri! GRESEALA care va poate costa despagubirile

Grăbiți-vă, dar aveți grijă! Mai sunt doar câteva zile până pe data de 15 septembrie, ultima zi în care fermierii mai pot depune cererile pentru a primi despăgubirile de secetă. Invitat în emisiunea ”Agricultura la Raport”, secretarul de stat MADR George Scarlat a făcut un apel către fermierii afectați să depună cât mai repede aceste cereri, pentru a se asigura că vor primi banii. Oficialul i-a avertizat, însă, pe agricultori, să aibă grijă la completarea cererilor, pentru a nu se înregistra neconcordanțe între suprafețele declarate.

”Niciodată nu a spus cineva din Ministerul Agriculturii sau din echipa domnului Oros că vom despăgubi pierderile din acest an ale fermierilor, pentru că, în fapt, fermierii au investit în culturile proprii mai mult decât putem noi, conform legislației europene în vigoare, să le compensăm.

Fac un apel direct către acești fermieri care au fost păgubiți, aproximativ 34.600, să urgenteze depunerea cererilor la APIA, pentru că suntem într-o perioadă scurtă. Până astăzi, au depus aproximativ 15.900 de fermieri, mai puțin de jumătate, și mai pot depune cererile până marți, 15 septembrie. APIA va lucra și sâmbăta și duminica pentru a încărca aceste cereri. Sunt oarecum surprins, pentru că am încercat să găsim cea mai simplă formă pentru a veni în sprijinul lor. Au de depus o cerere de plată, copia procesului verbal și datele bancare”, le-a transmis George Scarlat fermierilor.

Oficialul MADR a vorbit și despre cazurile care pot provoca probleme și care i-ar putea pune pe unii fermieri neatenți în imposibilitatea de a primi despăgubirile.

”Este adevărat că sunt cazuri unde sunt unele neclarități legate de cererea unică de plată, cu privire la suprafață. Sunt cazuri în care fermierul a spus că a înființat 100 de hectare de grâu, dar la momentul când a depus cererea, au rezultat 100,08 hectare de grâu. Este un caz la Botoșani, spre exemplu, iar în momentul acela APIA a intervenit punctual să rezolve problema. Sunt și astfel de spețe pe care le întâmpină fermierii – la momentul respectiv au declarat anumite suprafețe, iar acum văd că acele suprafețe pe care le au în procesul verbal că nu bat cu suprafețele din cererea unică de plată. Fac apel către ei să completeze maxim suprafețele pe care le au în procesul verbal, pentru că nu vor fi despăgubite suprafețe mai mari”, a mai precizat George Scarlat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole