Anunt MADR pentru fermieri! Prezentati-va URGENT la APIA

Anunț de mare interes pentru fermierii români! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale le reamintește fermierilor afectați de secetă, care dețin Proces verbal de constatare și evaluare a pagubelor produse culturilor agricole înființate în toamna anului trecut de seceta pedologică, să se prezinte cât mai repede la centrele locale/județene APIA, pentru a depune cererea de solicitare a ajutorului de stat.

Fermierii care doresc să primească despăgubirile de secetă trebuie să depună cererile le APIA până la data de 15 septembrie inclusiv, acesta fiind termenul limită.

Potrivit oficialilor, până în prezent s-au depus 14.456 de cereri, pentru o suprafață calamitată de 282.969 ha, din totalul de 34.647 fermieri afectați de seceta pedologică. ”Pentru a evita aglomerația din ultimele zile reamintim că, cererile pot fi depuse atât la sediul centrelor locale/județene APIA, cât și prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail”, se mai arată în mesajul transmis de MADR.

În data de 02.09.2020 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.806, Ordonanța de urgență a Guvernului nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat  acordat  producătorilor agricoli  care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

Pentru a vă asigura că ați completat corect cererea de solicitare a despăgubirilor, urmăriți modelul AICI.

- Publicitate -

Reamintim că ministrul agriculturii, Adrian Oros, a precizat că plata despăgubirilor va începe imediat ce se va termina procesul de depunere a cererilor la APIA, în data de 15 septembrie. Ministrul a mai subliniat că, pe lângă această formă de sprijin punctuală, vor fi avute în vedere măsuri guvernamentale pe termen lung, precum alocarea de resurse pentru investiții în sistemul de irigații, atât din fonduri bugetare, cât și europene și continuarea Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor.

Reamintim cuantumul despăgubirilor pentru fiecare cultură afectată:

  • grâu și secară 925 RON/ha
  • triticale 805 RON/ha

  • orz 912 RON/ha

  • orzoaică 951 RON/ha

  • ovăz 772 RON/ha

  • rapiță 1002 RON/ha

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua Ami poate răspunde cv daca nu m-am prezentat sa semnez personal actele la Apia mai pot sa obțin banii la subvenție știind că actele sau făcut onlayn astept un răspuns. .multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole