MODEL de CERERE de plata a despagubirilor la seceta. Vezi cum se completeaza corect

Alianța pentru Agricultură și Cooperare face un apel la fermierii calamitați să se mobilizeze și să depună cererea de plată completată corect, până la 15 septembrie 2020.

Doar fermierii care au suprafața afectată de minimum 30% pe fiecare cultură (coloana 2 din cerere, mai mare de 30%), pot să depună cerere și vor primi despăgubiri.

Prin Ordonanța de Urgență 148/2020 au fost alocați 852 de milioane lei pentru plata despăgubirilor fermierilor afectați de seceta pedologică severă pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019.

TERMENUL DE DEPUNERE

Termenul de depunere este de 10 zile de la publicare, respectiv 15 septembrie 2020, inclusiv în zilele libere de sâmbătă și duminică 05-06 septembrie și 12-13 septembrie, APIA poate lucra pentru a veni în sprijinul fermierilor, fără a fi luate în calcul la numărarea celor 10 zile.

Este recomandabil ca cererea de plată conform Anexa 2 și documentele solicitate să fie transmise online și deplasat la APIA doar pentru clarificări suplimentare, pentru a evita aglomerația în prisma riscurilor pandemiei de coronavirus.

- Publicitate -

CUM SE COMPLETEAZA CORECT CEREREA DE PLATA

Procedural, se va trece în cerere suprafața și sumele înscrise în Procesul Verbal întocmit și asumat de Comisia de constatare și evaluare a pagubelor înregistrate la culturile agricole și vor fi trecute rândurile de total pe fiecare cultură, de la finalul Procesului Verbal.

OUG 148/2020 este în spiritul orientărilor UE Cap. 1.2.1.2. Ajutoarele pentru compensarea pagubelor provocate de un fenomen metetorologic nefavorabil care poate fi asimilat unei calamități naturale (360), (361), pe bază de devize de cheltuieli (ICEADR). Decizia UE a aprobat acest model de compensare în sumă forfetară.

Aceasta exclude trimiterea la (358), (359) din orientările UE, respectiv calculul pierderii de venit în anul 2020 prin compararea cu veniturile medii pe ultimii 3-5 ani.

Este exclusă la această dată repetarea întâmplărilor nefericite din 2015, transmsite Alianța.

MODELUL DE CERERE

Regăsiți mai jos la prezenta informare un model precompletat de cerere de plată conform Anexa 2 și Procesul Verbal de constatare și evaluare a pagubelor care pot îndruma fermierii la completare, trimis de Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

DESCĂRCAȚI FORMULARUL DE CERERE DUPĂ ANEXA 2 – AICI – cerere de solicitare ajutor de stat pentru seceta (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole