Generalul de la cârma Sistemului Național Antigrindină, doborât de „rachetele” fermierilor!

Generalul în rezervă Gheorghe Căunei Florescu, nu se mai află, începând de vineri 17 mai, la cârma Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNACP).

Acesta a fost destituit, prin ordin de ministru, din funcția de președinte director general al AASNACP, în urma presiunilor tot mai mari venite din partea fermierilor din mai mute zone ale țării, în special din județele Vrancea, Prahova, Vaslui și Iași, care au acuzat în repetate rânduri că modul în care funcționează Sistemul Național Antigrindină are efecte dezastruoase asupra activităților agricole, generând secetă.

În locul gen.(r) dr. ing. Gheorghe Căunei Florescu va veni Radu Timofte, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a cărui numire oficială urmează să se facă însă abia săptămâna viitoare,potrivit unor surse din cadrul MADR.

Vă reamintim că fermierii din mai multe regiuni ale țării au organizat în ultima perioadă numeroase proteste împotriva sistemului antigrindină, acuzând că acesta ar reduce cantitatea de precipitații din anumite zone și exprimându-și îngrijoarea în privința impactului pe care rachetele antigrindină îl au asupra mediului înconjurător.

De altfel, Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor din România (Forumul APPR) anunțase deja pentru data de 27 mai a.c. noi proteste ale fermierilor în București și în mai multe zone reprezentative din țară, însă ministrul agriculturii, Florin Barbu, le-a luat-o înainte, înlăturându-l pe Gheorghe Căunei Florescu de la cârma Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

Nu dau bine deloc protestele în plină campanie electorală!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole