Funcționară ANZ, condamnată la închisoare după ce a falsificat pașapoarte pentru animale

Condamnare la închisoare pentru o funcționară ANZ! Un scandal uriaș s-a iscat în cadrul Oficiului pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (OARZ) din Iași, după ce o angajată a instituției a fost acuzată de luare de mită și fals intelectual în formă continuată. În urma încheierii procesului, Tribunalul din Iași a condamnat-o pe aceasta la 4 ani de închisoare și i-a confiscat suma de 1.500 lei, primită cu titlu de șpagă, informează publicația BZI.

În cadrul aceluiași dosar, alți doi indivizi au fost condamnați la doi ani și șase luni de închisoare pentru dare de mită, respectiv doi ani de închisoare pentru complicitate la dare de mită. Mai mult, conform deciziei magistraților, cei doi trebuie să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

În urma procesului, judecătorii au mai decis să anuleze parțial 50 de pașapoarte pentru animale. 

Funcționara a fost angajată în cadrul ANZ din 2011, fiind acuzată de anchetatori că a primit anumite sume de bani pentru a interveni în mai multe situații, în favoarea unui fermier din Iași. Aceast a fost prinsă în februarie 2018 luând mită suma de 1.500 lei, în schimbul căreia a predat o pungă cu pașapoarte iegale pentru transportul și sacrificarea animalelor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole