16 mai 2022 - 08:21

Funcţionar al Direcţiei Agricole în incompatibilitate cu funcția timp de 6 ani

Un funcţionar din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Bihor este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că s-a aflat timp de şase ani în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate, Szentmiklosi Zoltan Lajos a ocupat în paralel atât calitatea de funcţionar public, cât şi pe cea de expert tehnic pe probleme de agricultură în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice şi Contabile.

„În perioada iulie 2014 – iulie 2020, atribuţiunile exercitate ca funcţionar public, consilier în cadrul DAJ Bihor, au fost în legătură directă sau indirectă cu activităţile desfăşurate ca expert tehnic judiciar – specializarea Agricultură în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice şi Contabile Bihor”, au acuzat inspectorii de integritate.

Conform comunicatului ANI, Szentmiklosi Zoltan a încălcat dispoziţiile articolului 96 din Legea 161 din 2003.

Szentmiklosi susține că „părerea mea este că acuzaţiile ANI nu corespund realităţii. Nu sunt în incompatibilitate”.

Funcţionarul a refuzat să îşi argumenteze afirmaţia, dar în schimb s-a declarat surprins de poziţia ANI de a-l declara incompatibil în ciuda faptului că a pus la dispoziţia inspectorilor de integritate toate actele pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

„Inspectorul de la ANI a început cercetările în 2017 şi de atunci dosarul este, cică, în lucru. Inclusiv anul acesta mi s-au cerut şi am dat relaţii”, a mai spus Szentmiklosi.

Conform articolului 96 din Legea 161/ 2003, invocat de ANI, „funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.