Fraude în Programul Tomata. S-a lăsat cu rețineri!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate miercuri în mai multe comune dâmboviţene într-un dosar ce vizează obţinerea ilegală de fonduri prin Programul Tomata, se arată într-un comunicat transmis joi către AGERPRES de Inspectoratul de de Poliție Județean (IPJ) Dâmboviţa.

Miercuri, polițiștii au efectuat nouă percheziţii domiciliare în comunele dâmboviţene Băleni, Bucşani, I.L. Caragiale şi Petreşti, la mai multe persoane suspectate că în perioada 1 ianuarie 2019-20 decembrie 2019 ar fi falsificat şi ar fi depus documente justificative prin care se atestau în mod nereal operaţiuni juridice de vânzare-cumpărare tomate, cu scopul de a obţine finanţare de la stat prin Programul Tomata. Prejudiciul estimat este 21.000 de euro. 

„În urma probatoriului administrat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, faţă de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Astăzi, 7 martie, persoanele cercetate vor fi prezentate magistraţilor pentru dispunerea unor măsuri preventive”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinerea ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu, înşelăciune şi fals intelectual.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Sper din tot sufletul ca justiția va face dreptate. Taranul nu este contabil sau matematician .Păstrând proporțiile asa cum Halep a demonstrat ca nu este vina ei,la fel și cei doi țărani din Petresti au căzut fără voia lor într-o belea. Sunt unii dintre legumicultorii adevărați ai comunei. S-au dus la serviciu pentru ca nu-și mai puteau întreține familiile numai din legumicultura.De altfel foarte mulți au renunțat la legumicultura deoarece nu mai este rentabil.

  2. Rușine statul Român. Oferiți ajutor pentru așa zis programul tomată, apoi cercetați penal omenii mincitorii care se străduiesc să câștige un ban muncit și corect.Ii cautati după 5 ani de zile pentru cea mai mica neregula la proiect. Nu oferiera detalii concrete cum trebuie sa procedeze cu acest program tomata și apoi acuză oamenii nevinovați.Se trezesc oamenii după atâta timp că sunt așa zisele nereguli la proiect.In loc sa ajute și să susțină Statul Român afacerile locale și mici legumicultori mai rău face. Să înceapă cu rețineri și controale la politicienii care fura cu sacul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole