Ce fonduri europene puteți obține pentru investițiile în exploatații pomicole

După cum v-am obișnuit, AGRO TV vă ține la curent cu toate noutățile legate de accesarea fondurilor europene pentru agricultură. De această dată, venim cu vești pentru cei care vor să investească în exploatații pomicole.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, un telespectator care deține 5 hectare de teren ne-a întrebat ce fonduri europene ar putea obține pentru o plantație de zmeur în spațiu protejat, dar și care ar fi raportul de cofinanțare. Iată răspunsul consultantului Ion Păunel, care a participat la grupurile de lucru din cadrul MADR, pentru stabilirea fișelor pentru toate submăsurile care vor fi deschise în perioada de tranziție 2021-2022:

”Din ultimele informații pe care le avem de la grupurile de lucru, pe măsura 4.1a, finanțarea maximă ar fi de 500.000 euro, iar raportul de cofinanțare ar fi 70% fonduri și 30% contribuție proprie”, a precizat consultantul Ion Păunel.

Pe această cale, le reamintim celor interesați că pe perioada de tranziție, submăsura 4.1a a fost împărțită în trei componente:

  • sM4.1a ”Investiții în exploatații pomicole” – înființare/extindere plus condiționare și marketing (componenta secundară) – 70,7 milioane euro
  • sM4.1a ”Investiții în exploatații pomicole” – condiționare și procesare (componenta secundară) – 32 milioane euro
  • sM4.1a ”Investiții în exploatații pomicole” – utilaje recoltare (modernizare) – 20 milioane euro

În total, pentru submăsura 4.1a, în perioada de tranziție va fi alocată suma de 122,7 milioane euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole