Finanțare pentru încurajarea tinerilor crescători de bovine și caprine

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita face un anunț către asociațiile crescătorilor de bovine, ovine și caprine cu scopul de a le oferi sprijin financiar.

Sunt eligibile asociațiile constituite conform legii, înregistrate în județul Harghita și ale căror sedii se află pe teritoriul consiliilor locale membre  Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita sau sunt de interes județean.

”Scopul nostru este de a consolida și sprijini fermele individuale și familiale. În același timp, încurajăm fermierii să formeze cooperative. Am putut vedea succesul procesatorilor de lapte din Frumoasa, Lunca de Jos și Cristuru Secuiesc. Micile abatoare și procesatorii de legume trebuie să funcționeze în același mod, dar trebuie să reinterpretăm și utilizarea lânii. Continuăm să fim atenți la promovarea produselor locale. Vrem să fim parteneri cu toți producătorii și fermierii locali. Vrem să ne sprijinim tinerii fermieri cu proiecte, oferindu-le posibilitatea de a rămâne acasă. Munca tinerilor noștri fermieri ajută foarte mult la stimularea economiei județului și la crearea de locuri de muncă”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Suma de finanțare prevăzută pentru anul 2020 este de 90 000 lei și se acordă pentru:  finanțarea echipamentelor punctelor de colectare a laptelui, cântar animale, stand de contenții bovine, extractor viței, mașina de tuns oi, remorcă transport animale (până la 1500 de kg) etc.

Finanțarea nerambursabilă pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine acordată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita nu poate fi mai mare decât 49 % din suma totală în proiect. Bugetul este asigurat de membrii asociației, adică Consiliul Județean Harghita și 45 de unități administrative locale, citează ZiarHarghita.

Data limită de depunere a proiectelor este 30 octombrie 2020, ora 12:00, la sediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita, Miercurea Ciuc.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Buna sunt Cristi Vanca sunt de la STu mare pot sa fac proiectu ca no incepator does si pentru vaci de carne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole