Fermierii pot obtine pana la 300.000€ investitii pentru abatoare mici in zona montana

Ministrul agriculturii a anuntat lansarea măsurii de sprijin pentru investitii in abatoare de capacitate mica! Fermierii din zona montana pot primi pana la 300.000 de Euro. Finanțarea este nerambursabilă de 50% pentru IMM-uri și 40% pentru alte întreprinderi.
 
Adrian Oros spune că un abator de capacitate mică, incluzând tăierile de urgenţă, presupune un maxim de 5 UVM (unitate vită mare)/ zi și încadrarea în 200 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine și de 40 de capete/ lună pentru Bovine.
 
Totodată, un centru de sacrificare trebuie să funcționeze pentru cel mult 2,5 UVM/  zi și să se încadreze în 100 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine și în 20 de capete/ lună pentru Bovine.
 
Fondurile totale la dispoziția fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro și sunt acordate prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) adaugă ministrul agriculturii. 
 
„Pentru a veni în întâmpinarea fermierilor și a ușura identificarea cheltuielilor eligibile, a obiectivelor măsurii și a condițiilor care trebuie respectate, punem la dispoziție un Ghid sintetic (https://bit.ly/3kwBfde), concis și lămuritor.”, explică ministrul Adrian Oros. 
 
Sprijinul financiar acordat investitiilor in abatoare are drept scop susținerea producătorilor primari, creșterea valorii adăugate a produselor agricole, promovarea pe piețe locale a circuitelor scurte de aprovizionare. Totodată, se acorda pentru facilitarea înființării și dezvoltării de întreprinderi mici și a creării de noi locuri de muncă.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole