21 iunie 2021 - 21:41

Fermierii pot obtine pana la 300.000€ investitii pentru abatoare mici in zona montana

Ministrul agriculturii a anuntat lansarea măsurii de sprijin pentru investitii in abatoare de capacitate mica! Fermierii din zona montana pot primi pana la 300.000 de Euro. Finanțarea este nerambursabilă de 50% pentru IMM-uri și 40% pentru alte întreprinderi.
 
Adrian Oros spune că un abator de capacitate mică, incluzând tăierile de urgenţă, presupune un maxim de 5 UVM (unitate vită mare)/ zi și încadrarea în 200 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine și de 40 de capete/ lună pentru Bovine.
 
Totodată, un centru de sacrificare trebuie să funcționeze pentru cel mult 2,5 UVM/  zi și să se încadreze în 100 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine și în 20 de capete/ lună pentru Bovine.
 
Fondurile totale la dispoziția fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro și sunt acordate prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) adaugă ministrul agriculturii. 
 
„Pentru a veni în întâmpinarea fermierilor și a ușura identificarea cheltuielilor eligibile, a obiectivelor măsurii și a condițiilor care trebuie respectate, punem la dispoziție un Ghid sintetic (https://bit.ly/3kwBfde), concis și lămuritor.”, explică ministrul Adrian Oros. 
 
Sprijinul financiar acordat investitiilor in abatoare are drept scop susținerea producătorilor primari, creșterea valorii adăugate a produselor agricole, promovarea pe piețe locale a circuitelor scurte de aprovizionare. Totodată, se acorda pentru facilitarea înființării și dezvoltării de întreprinderi mici și a creării de noi locuri de muncă.
 

Comments are closed.