Fermierii moldoveni încep astăzi un nou val de proteste. Circulația a fost blocată

Fermierii din Moldova încep astăzi un nou val de proteste. În această dimineață, agricultori, dar și alți reprezentanți ai societății civile, din mai multe raioane s-au adunat în fața Guvernului, iar mulțimea pare că se multiplică de la o oră la alta.

Vineri, 18 decembrie, protestatarii anunțau că începând de astăzi o să recurgă la acțiuni mult mai dure. Protestului li se vor alătura și transpotarorii și reprezentanți din sectorul HoReCa. „Noi putem face agricultură, dar avem nevoie de un Guvern profesionist”, spune unul din liderii protestatarilor, pentru deschide.md/ro.

„În buget sunt bani ca până la 1-10 februarie agricultorii să-i primească (…) Sunt gata să recunosc că am trecut niște linii, dar niște linii albe, dar să-și asume, acest compartament uneori mai agresiv al nostru, acei care ne-au proovcat și să înțeleagă că suntem conștienți că ei au trecut multe linii roșii marcate de Constituție. Noi vom protesta o zi, două, vom merge acasă, pentru ca la primăvară să începem noua campanie de cultivare agricolă”, spune Ion Mârzenco, agricultor. 

Astăzi protestatarii au blocat bulevardul Ștefan cel Mare. proteste

Fermierii se adresează ambasadorului R.Moldova în Rusia: „Relația cu Rusia – asta nu e frăție. Eu nu tin minte un ajutor importat din partea Rusiei”.

Mai multe detalii aici.

sursa foto: www.deschide.md

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole