Fermierii fierb! Ștefan Muscă arată cu degetul spre guvernanți: „Marți va fi ULTIMA ZI!”

Este mare fierbere printre fermierii români zilele acestea, nemulțumiți de întârzierea la plată a subvențiilor APIA, dar și politica dusă de guvernanți în sectorul agroalimentar care, conform fermierilor, i-a condus pe mulți dintre aceștia în pragul falimentului.

Sindicatul Fermierilor Patrioți din România a anunțat zilele trecute că se pregătește de declanșarea unor acțiuni de protest și au cerut demiterea celor din conducerea APIA și a Ministerului Agriculturii care se fac vinovați de împiedicarea ori întârzierea plăților către fermier. Președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți din România, Ștefan Muscă, o voce cunoscută în peisajul agricol românesc pentru criticile sale la adresa guvernanților, a averizat că marți este ultima zi când fermierii mai sunt dispuși să poarte un dialog pașnic cu reprezentanții Guvernului.

„Am ajuns la capătul răbdărilor, am ajuns la capătul puterilor, am ajuns în așa fel încât să fim unliți de această clasă politică. Fac un apel: domnilor guvernanți, marți va fi ultima dată când vom avea un dialog, când vom avea o întâlnire pașnică! Marți va fi ultima zi în care, dacă nu ne veți da ceva concret pentru salvarea fermelor din România, noi nu vom mai suporta. Trebuie să ieșim să ne luăm țara înapoi, trebuie să ieșim să oprim măcelul! Am ajuns să vând afacerea familiei, viitorul copiilor mei și al celor șase nepoți. Marți este ultima zi în care dumneavoastră trebuie să ne dați niște explicații. Să ne spuneți cum găsiți bani pentru mărirea de salarii la primari și la demnitari, cum găsiți bani de atâtea deplasări, cum găsiți bani pentru atâția bugetari și cum găsiți bani pentru 400 și ceva de parlamentari, iar pentru poporul ăsta care a construit această țară și pentru noi nu se găsește absolut nimic, nu s-a găsit o cale de salvare? Ați îmbrățișat Ucraina și ați abandonat făuritorul de hrană din România. Marți va fi ultima zi când vom discuta omenește, când vă vom demonstra că avem mult mai multă minte decât dumneavoastră. N-ați făcut nimic pentru poporul român! Este ultima zi, marți, în care dumneavoastră trebuie să ne spuneți de ce n-am primit banii de la APIA la timp, de ce nu ne-ați dat capital de lucru, de ce n-ați făcut nimic pentru făuritorul de hrană din România! De ce încercați să distrugeți? Ați vândut glia țării, ați vândut totul, ați distrus industria!”, a avertizat Ștefan Muscă într-un videoclip postat pe rețelele sociale.

Postarea a atras numeroase comentarii de susținere din partea fermierilor: „Trebuie să ieșim în stradă poate le a venit mintea la cap producătorilor să ne unim și să acționăm altfel dispărem”; „Au tot luat si vândut toti în ultimii 34 de ani , trebuie opriti (…); „Eu cred că numai o altă revoluție ne mai poate salva, prea multa bătaie de joc continuă!”; „Trebuia să fim deja în stradă,acum ori niciodată”; „Acceptam ca Trîntorii să ne conduca țara. Furca și toporul va elibera poporul”; „Toți fermierii din Franța, Germania, Polonia, Bulgaria au ieșit în stradă și luptă pentru drepturile lor, pentru munca lor de zeci de ani cu sufoarea frunții! (…) Unde e curajul agricultorilor și fermierilor de a veni fiecare cu ce are în curte în fața trădătorilor care stau îmbrăcați ca niște iuda ba în lupi, ba în oi, ba în porci, ba în draci! Oameni buni,veniți în fața lor cu bălegarul animalelor și cu utilajele agricole cu care muncesc fermierii români, căci nu îi veți deranja cu nimic, să le pută, căci ei put mult mai îngrozitor prin cum au distrus ei si distrug viețile românilor! Aveți curaj!”, sunt doar câteva din sutele de mesaje cu care fermierii au răspuns la apelul lui Ștefan Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole