28 octombrie 2021 - 15:00

Fermier interzis la sediul MADR?! ”Ministrul Oros a dat ordin să nu mă lase înăuntru”

Cu fiecare zi care trece, ne apropiem din ce în ce mai mult de termenul limită pentru elaborarea noului Plan Național Strategic, iar negocierile dintre fermieri și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) trebuie să prindă din ce în ce mai mult contur. Totuși, se pare că nu toți fermierii sunt la fel de bine primiți la sediul MADR. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierul Ștefan Muscă a relatat un episod petrecut în urmă cu câteva luni, când s-a dus la o întâlnire organizată cu crescătorii de bovine.

Fermierul giurgiuvean susține că în momentul când a încercat să treacă pragul instituției conduse de Adrian Oros, gardianul l-a oprit și i-a spus că a primit ordin să nu-l lase să intre la întâlnire.

”Trebuie să ne lase să lucrăm la PNS, să facem politici agricole prin care să ajutăm prima dată fermierii mici și mijlocii, iar ce rămâne, dăm cu tot dragul și fermierilor mari. Noi nu am comentat, când se discuta de plafonarea subvențiilor. Am zis că suntem fermieri cu toții, hai să lăsăm, să nu-i plafonăm, dar văd că ei în continuare își bat joc de noi. La toate ședințele sunt chemați fermierii mari.

Eu am fost în Ministerul Agriculturii acum 3 luni de zile și a fost lege dată să nu intru eu înăuntru. A ieșit gardianul de acolo și când i-am dat buletinul mi-a spus ”Domnul Muscă, nu intrați!” Nu m-a lăsat să intru. S-a discutat despre vacă, m-au informat că e ședință și când m-am dus acolo n-au vrut să mă lase. Păi MADR-ul e al lui Oros? Ministerul e al tuturor fermierilor din România. Cum să îi dai ordin gardianului să nu mă lase să intru înăuntru?”, a povestit Ștefan Muscă.

În ceea ce privește discuțiile cu mediul asociativ care urmează să aibă loc în următoarea perioadă, micii fermieri susțin că acestea ar trebui filmate și transmise în direct, pentru ca toți fermierii să poată vedea ce se discută în spatele ușilor închise de la MADR.

”Noi vrem consultări pe noul PNS cu formele asociative. Să fie fermierii invitați acolo și să fie totul public. Să fie transmisie live prin care să poată vedea toată țara ce se discută pentru noul Plan Național Strategic”, a propus fermierul Valentin Popa.