28 octombrie 2021 - 20:37

VIDEO Agroproiecte de succes – Ferma de vaci de carne Angus a lui Gigi Negrescu

Gigi Negrescu, proprietarul unei ferme de 80 de vaci din rasa Angus, în județul Mehedinți, investește puternic în vaca de carne. A cumpărat la început 10 juninci gestante, iar cu timpul a reușit să-și mărească efectivul și să ducă ferma pe profit. El crede că efectivele de vaci de carne se vor dezvolta puternic în România, mai ales pe rasele extensive. În plus, vede o piață pentru vânzarea cărnii în țările arabe, dar plănuiește să vândă și animale către alți fermieri.

Motivul pentru care tânărul fermier a ales Angus a fost pentru că exemplarele din această rasă au fătări ușoare, precum și o adaptabilitate sporită la pășunile din România. În ceea ce privește adăpostul bovinelor, acestea nu necesită construcții sofisticate, în perioada de iarnă având nevoie doar de niște copertine în zonele în care există viscol puternic.

Rentabilitatea unei rase pure este dată și de subvenția acordată crescătorilor. Originare din Scoția, bovinele din această rasă sunt răspândite în prezent în toate colțurile lumii, de la America de Nord, până în Asia sau Australia. Vacile posedă o musculatură dezvoltată, prin urmare procentul oaselor în carcasă nu depășește 16%. Mai mult decât atât, taurii sunt utilizați pe scară largă în încrucișarea industrială cu vaci din alte rase. Hibrizii rezultați au o longevitate de cca. 17 ani, în timp ce bovinele Angus pot trăi până la 20 de ani.

Mai multe detalii despre afacerea sa aflați în materialul video de mai jos chiar de la fermierul Gigi Negrescu, urmărind emisiunea ”Agroproiecte de succes”.