VIDEO Portret de fermier – De ce a trecut Mihalache Neamțu de la vacile de lapte la rasa Angus

Într-o nouă ediție a emisiunii ”Portret de fermier”, echipa AGRO TV s-a deplasat în județul Constanța, în localitatea Rasova. Aici am stat de vorbă cu fermierul Mihalache Neamțu, care deține o fermă mixtă, având atât cultură mare – rapiță și grâu – cât și animale – ovine și bovine. Dacă în cazul culturilor vegetale, anul acesta a fost unul dezastruos pentru fermier, nu același lucru se poate spune și despre partea zootehnică. Fermierul constănțean ne-a oferit câteva detalii despre ferma sa de vaci din rasa Angus, o rasă extrem de profitabilă.

”Rasa Angus este o rasă bună, care se crește foarte ușor cu costuri mici. În ciuda faptului că a fost secetă, animalele arată foarte bine și au fost ținute numai pe pășune. Mănâncă orice, se adaptează la condițiile Dobrogei, unde vara sunt călduri mari, iar iarna la fel, sunt foarte ușor de întreținut. Sunt niște animale extraordinare. În urmă cu trei ani am cumpărat 30 de vițele și un tăuraș. Am vrut să încerc, iar acum îmi pare rău că nu am făcut o investiție mai mare atunci”, ne-a spus Mihalache Neamțu.

Agricultorul din Constanța le recomandă tuturor crescătorilor de vaci să se axeze pe această rasă, fiind mult mai convenabilă decât vacile de lapte

”Eu am avut vaci de lapte, am avut o sută și ceva de vaci de lapte și a fost un chin, pentru că eram slugile celor care procesau. Venea iarna, îți dădeau un preț acceptabil, iar în primăvară dădeau un preț de nimic. Îmi convenea mai mult să arunc laptele decât să-l dau la ei. Eu le recomand tuturor crescătorilor să se reprofileze pe rasa Angus, care este o rasă nemaipomenită”, ne-a mai spus fermierul constănțean.

Vă invităm să urmăriți întreaga emisiune realizată în ferma lui Mihalache Neamțu. Click pe video:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole