Ferma de pasari, acuzata de poluare! Cetatenii au reclamat mirosul de cadavre

Fermă de păsări, acuzată de poluare de locuitorii unei comune! Mai mulți localnici din comuna Scoarța au trimis sesizări Gărzii de Mediu Gorj cu privire la utilizatorii fostelor hale Avicola care poluează aerul. Cetățenii susțin că un miros pregnant de cadavre vine dinspre aceste spații utilizate de producătorul Avicarvil SRL Vâlcea, informează gorjeanul.ro.

Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, a aflat recent de nemulțumirile celor care locuiesc în apropierea fostelor hale din localitate și declară că instituția pe care o conduce nu a oferit nicio autorizație acestei societăți.

De asemenea, acesta susține că nu a simțit mirosul de la ferma de păsări reclamat de vecinii fostelor hale Avicola, dar va verifica dacă sesizările se dovedesc reale.

Cei care s-au adresat Gărzii de Mediu Gorj, au prezentat alături de sesizările scrise și dovezi potrivit cărora producătorul acuzat aduce în zona halelor resturi de la păsările sacrificate. Pe care mai apoi le îngroapă, după ce sunt basculate la nivelul solului pentru a nu produce miros.

Conform reclamanților, îndatorirea producătorului era să ducă aceste deșeuri la Horezu. Din acest motiv, au solicitat Gărzii de Mediu să verifice zona și să ia măsurile necesare.

Garda de Mediu Gorj anunță un control în Scoarța și luarea unor măsuri adecvate pentru producătorul amendat și altă dată pentru o situație similară.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole