22 aprilie 2021 - 23:19

Fabrica performanta de paine si produse de panificatie din jud. Arges

Fabrica de paine din județul Argeș a fost infiintata in anul 1994. Treptat, s-a modernizat linia de panificatie si s-a infiintat o linie de patiserie asigurand astfel extinderea sortimentului de produse oferite consumatorilor. Cu o tradiție de 20 ani în domeniul producției de panificație și patiserie, compania din Arges a reușit cu ajutorul fondurilor europene, acordate prin AFIR, să constituie un complex de panificație cu capacitatea de 13,5 tone/ zi.

Fabrica de pâine a fost dotată cu 2 linii de fabricație paralele, respectiv una automată cu capacitatea de circa 12 tone/ zi și una semiautomată, pentru producția de specialități de panificație, cu o capacitate de 1,5 tone/ zi. 

În vizita sa în județul Argeș, ministrul Adrian Oros s-a oprit și la fabrica de pâine și produse de panificație Pati-Pan Mariano.

Marian Ambrozie, proprietarul companiei, l-a condus pe ministrul agriculturii și dezvoltării rurale într-un tur al fabricii de paine si produse de panificatie, prezentându-i istoricul și activitatea companiei.

Ministrul Adrian OROS a precizat, observând la fața locului activitatea curentă, că înființarea complexului de panificație a dus la crearea unei fabrici performante ce a contribuit la creșterea competitivității întreprinderii privind procesarea și diversificarea produselor, în același timp fiind asigurată o mai bună valorificare a potențialului zonei.

Plămădite din grânele atent selecționate, făina și produsele companiei sunt darul solurilor rodnice din această zonă, scrie MADR pe pagina sa de Facebook.

Click pe video:

Ministrul Agriculturii a vizitat mai multe locații din județul Argeș. Primul popas a fost la ferma de bovine Aberdeen angus, după care au urmat abatorul și fabrica de preparate din carne Radic Star din Ștefănești. Ulterior acestor două vizitie, echipa ministerială a avut o întâlnire, la Prefectură, cu directorii instituțiilor deconcentrate din subordinea ministerului, fiind abordate mai multe teme de interes local. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și i-a informat pe directorii instituțiilor deconcentrate despre programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții.

Echipa MADR a vizitat și Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură Mărăcineni și la fabrica de pâine și panificație Pati Pan din comuna Bascov. Programul vizitei s-a terminat la Curtea de Argeș unde ministrul Oros a vizitat fabrica de conserve, legume și fructe Alexstar și a avut o întâlnire cu fermierii din zona Curtea de Argeș.