16 mai 2022 - 08:23

Fabrica performanta de paine si produse de panificatie din jud. Arges

Fabrica de paine din județul Argeș a fost infiintata in anul 1994. Treptat, s-a modernizat linia de panificatie si s-a infiintat o linie de patiserie asigurand astfel extinderea sortimentului de produse oferite consumatorilor. Cu o tradiție de 20 ani în domeniul producției de panificație și patiserie, compania din Arges a reușit cu ajutorul fondurilor europene, acordate prin AFIR, să constituie un complex de panificație cu capacitatea de 13,5 tone/ zi.

Fabrica de pâine a fost dotată cu 2 linii de fabricație paralele, respectiv una automată cu capacitatea de circa 12 tone/ zi și una semiautomată, pentru producția de specialități de panificație, cu o capacitate de 1,5 tone/ zi. 

În vizita sa în județul Argeș, ministrul Adrian Oros s-a oprit și la fabrica de pâine și produse de panificație Pati-Pan Mariano.

Marian Ambrozie, proprietarul companiei, l-a condus pe ministrul agriculturii și dezvoltării rurale într-un tur al fabricii de paine si produse de panificatie, prezentându-i istoricul și activitatea companiei.

Ministrul Adrian OROS a precizat, observând la fața locului activitatea curentă, că înființarea complexului de panificație a dus la crearea unei fabrici performante ce a contribuit la creșterea competitivității întreprinderii privind procesarea și diversificarea produselor, în același timp fiind asigurată o mai bună valorificare a potențialului zonei.

Plămădite din grânele atent selecționate, făina și produsele companiei sunt darul solurilor rodnice din această zonă, scrie MADR pe pagina sa de Facebook.

Click pe video:

Ministrul Agriculturii a vizitat mai multe locații din județul Argeș. Primul popas a fost la ferma de bovine Aberdeen angus, după care au urmat abatorul și fabrica de preparate din carne Radic Star din Ștefănești. Ulterior acestor două vizitie, echipa ministerială a avut o întâlnire, la Prefectură, cu directorii instituțiilor deconcentrate din subordinea ministerului, fiind abordate mai multe teme de interes local. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și i-a informat pe directorii instituțiilor deconcentrate despre programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții.

Echipa MADR a vizitat și Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură Mărăcineni și la fabrica de pâine și panificație Pati Pan din comuna Bascov. Programul vizitei s-a terminat la Curtea de Argeș unde ministrul Oros a vizitat fabrica de conserve, legume și fructe Alexstar și a avut o întâlnire cu fermierii din zona Curtea de Argeș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.