11 aprilie 2021 - 13:30

Institutul pomicol de la Maracineni, in atentia ministrului Adrian Oros

Infiintat in anul 1967, institutul pomicol de la Maracineni are ca activitate principala cercetarea, dezvoltarea, dar si inovarea in domeniul pomiculturii. In ciuda tuturor vicisitudinilor ivite in timp a reusit sa supravietuiasca, si nu numai atat, chiar sa dezvolte numeroase parteneriate nationale si internationale. Pe plan intern colectivul de cercetatori s-au implicat in ameliorarea genetica a soiurilor in functie de conditiile pedoclimatice, precum si zonarea soiurilor si a portaltilor.

Si in domeniul dezvoltarii, la Maracineni s-a lucrat la organizarea de loturi demonstrative superintensive de mare productivitate folosind  tehnologie avansata, digitala. 

In ceea ce priveste inovarea, Institutul de Cercetarea, Dezvoltare si Inovare in Pomicultura de la Maracineni a participat efectiv la Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 dar este implicat si in pregatirea Planului National Strategic 2021-2027 in 5 subgrupuri de lucru ale M.A.D.R

In aceste conditii,  Adrian Oros, ministrul Ariculturii, s-a intalnit recent cu colectivul de cercetatori condus de Ing. Mihail Coman in cadrul unei vizite de lucru la institutul pomicol.

„Domnul ministru a venit aici la Maracineni, a mers in plantatii, am discutat despre situatia cercetarii in general, dar in mod special despre inovare. Este mult de lucru in acest sector benefic tuturor pana la urma si am identificat mai multe domenii de lucru, pentru perioada urmatoare, mai ales ca domnia sa a fost placut surprins de ceea ce a vazut aici, tocmai de aceea ne-a promis tot sprijinul”, a spus pentru Agro TV, Ing. Mihail Coman, directorul executiv al Institutului Pomicol.

Autor: Elena Picu