25 septembrie 2021 - 04:13

Evadare in Dealul Mare! Ideea viticultorilor de a relansa turismul viticol

„Nouă ne place să fim gazde! Tie-ți place să fii oaspete? Din nou, vin cu solidaritate și cu optimism din DealuMare: așa cum am promis, ne vom cunoaște! Mai exact, în 22 și 23 august 2020. În natură, în aer liber, cu vinuri bune”.

Este invitația viticultorilor din Dealul Mare care și-au propus un weekend în care licoarea bahică să fie laitmotivul. Cu alte cuvinte, este invitația lansată pe pagina de socializare a Asociației Dealul Mare care timp de două zile organizează vizite la cramele din regiune. Se va degusta cel mai bun vin și se vor desluși cele mai ascunse taine, spuse chiar de proprietarii cramelor bucuroși să-și deschisă larg ”porțile” pogdoriilor și să-și plimbe vizitaorii într-o lume fascinantă dar farte puțin cunoscută. 

Tursimul viticol: Ce se va întâmpla?

Timp de 2 zile de week-end, 12 crame de top din renumita regiune Dealu Mare vor fi gazdele bucuroase de oaspeți ale iubitorilor de vinuri, gastronomie, mâncare și cultură. Vizitatorii vor fi organizați pe grupuri în cadrul cărora să se poată respecta normele sanitare în vigoare și vor beneficia de tururi ghidate ale fiecărei crame și de câte o degustare a 4 vinuri reprezentative la fiecare dintre ele. Specialiștii și iubitorii de vin care lucrează în crame vor răspunde întrebărilor.

”Îi vei cunoaște în această Evadare pe oamenii din spatele vinurilor atât de apreciate sau poate încă nedescoperite. Și – mai ales – îi vei cunoaște pe alți oameni asemeni tie – donatori dornici să facă bine, pasionați de vin, de plăceri oenogastronomice, socializare și ieșiri în natură” anunță Asociația Dealul Mare pe pagina de socializare.

Care sunt cramele vizitabile? Care sunt traseele posibile?

Cei interesati de turismul viticol organizat de Asociatia Dealul Mare se vor putea buzura de o serie de surprize. Cramele care vor putea fi cunoscute și traseele pentru tururile cu transport asigurat de către organizatori sunt următoarele (se poate opta pentru un singur traseu într-o zi și cel mult 2 trasee pentru ambele zile): traseul unu cramele Gramofon, Dagon, Serve, Davino, al doilea traseu Metamorfosis (aici se pot degusta și vinurile de la Domeniile Prince Matei, care nu poate primi oaspeți din cauza unor lucrări de restaurare și renovare), Budureasa, Licorna, Apaqeum, Tohani și al treilea traseu Iconic Estate, A. Visinescu, Lacerta, Conacul Bellu.

Corespondent Agro TV Buzau: Marilena Dinu

  1. as dori sa particip si eu cu sotia mea la un astfel de eveniment, mentionez ca nu am mai participat niciodata si cred ca ar fi interesat de urmarit.

Comments are closed.