MADR a lansat masura de promovare a vinurilor. GHIDUL solicitantului

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță lansarea sesiunii pentru depunerea programelor de promovare a vinurilor în cadrul Programului național de sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023.

Programele se întocmesc cu respectarea cerințelor și formatului din „Ghidul solicitantului – Măsura de promovare a vinurilor”, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 261/04.04.2019 și se transmit la MADR în sesiune continuă, până la data de 15 iunie 2023.

PRODUSE ELIGIBILE

Acțiunile de promovare a vinurilor au ca obiect produsele de calitate, destinate consumului direct, pentru care există oportunități privind exportul sau posibilitatea unor noi piețe de desfacere: vinuri cu DOC, IG sau vinurile pentru care se indică soiul viţei-de-vie.

CHELTUIELI ELIGIBILE

B.I − cheltuieli eligibile privind acțiunile de informare în statele membre;

- Publicitate -

B.II − cheltuieli eligibile privind acțiunile de promovare în țările terțe.

FINANȚAREA PROGRAMULUI

Programele de informare și promovare a vinurilor puse în aplicare în cadrul PNS 2019-2023 sunt sprijinite din fonduri UE în proporție de până la 50%din valoarea cheltuielilor eligibile, restul fiind în sarcinabeneficiarilor.

CERINȚE GENERALE

Pentru asigurarea conformității administrative şi îndeplinirea criteriilor de eligibilitate, la elaborarea programelor solicitanții trebuie să respecte formatul şi cerinţele formularului de cerere pentru programe de promovare a vinurilor.

Programele pot să se refere la unul sau mai multe state membre/țări terțe, caz în care prezentarea trebuie să se facă pentru fiecare ţară în parte. Dacă se au în vedere aceeași strategie, aceleași grupuri-ţintă şi/sau aceleaşi soluţii pentru un grup de ţări, acest lucru trebuie să fie clar explicat în propunerea de program.

Bugetul estimativ trebuie să fie suficient de detaliat pentru a permite identificarea, monitorizarea şi controlul acţiunilor propuse, având în vedere tipurile de cheltuieli eligibile. Cheltuielile de transport, cazare și diurnă vor fi dimensionate ținând cont de prevederile anexeI nr. 3 la contract.

În scopul evaluării rezonabilității costurilor estimate, solicitantul poate prezenta documente justificative (oferte de pe piață, extrase din contabilitatea proprie etc).

GHIDUL COMPLET al programului de sprijin poate fi accesat AICI – „Ghidul solicitantului – Măsura de promovare a vinurilor”.

Informații suplimentare:     

  • MADR − Direcția generală politici agricole, tel: 021-3072371, e-mail: politici.agricole@madr.ro
  • Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură − Direcția măsuri de piață, comerț exterior, tel: 021-2005035, e-mail: promovare@apia.org.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole