Egiptul a mai cumpărat o tranșă de grâu românesc! Ce preț a oferit ACUM pe tonă!

Egiptul a cumpărat o nouă tranșă de 120.000 de tone de grâu românesc, a anunţat miercuri seara Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Potrivit traderilor, cele 120.000 de tone de grâu românesc au fost achiziţionat, în cadrul unei licitații internaționale, de la firmele Viterra şi ADM, la un preţ similar de 255,91 dolari pe tonă free-on-board (FOB) şi de 272 de dolari pe tonă pentru preţurile de tip C&F (preţ şi navlu).

Din datele puse la dispoziție luni de oficialii GASC, de la începutul lunii iulie şi până în prezent, Egiptul a importat o cantitate de aproximativ 2,140 milioane de tone de grâu, în principal din Rusia (1,550 milioane de tone) şi România (420.000 de tone).

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane egipteni, dintr-o populație totală de 103 milioane.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole