După urși, lupi și șacali, au apărut și leii! Mesaj oficial prin RO-ALERT!

Românii aveau destule bătăi de cap cu urșii, lupii și șacalii care le pun în pericol gospodăriile și chiar viețile, dar chiar cu leii nu ne gândeam să avem de-a face!

Joi dimineață, un mesaj RO-ALERT i-a bulversat pe toți românii care l-au primit. „A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helena! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se scrie în mesajul emis la ora 10.52 de ISU Dâmbovița, informează AGERPRES.

Un cetăţean a sunat, joi dimieață, la 112 şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării de la ieșirea din oraș.

„A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

Acesta a precizat că, imediat, a fost alertat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, care a trimis efective în zona unde a fost văzut leul. De asemenea a fost trimis, preventiv, şi un echipaj SMURD.

La ora 11.49, ISU Dâmboviţa a emis un nou mesaj RO-ALERT care semnala prezența animalului în zona Romlux, aflată tot la periferia orașului Târgoviște.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, zona Romlux! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se arată în al doilea mesaj RO-ALERT.

Potrivit AGERPRES, Grădina Zoo Târgovişte anunţă că leii pe care îi are sunt în cuşti.
„Leii pe care noi îi avem sunt în maximă siguranţă, avem două perechi de lei. Nu a scăpat de la noi niciun animal”, a declarat directorul de la Grădina Zoo Târgovişte, Florina Pârvulescu.

Sursa foto: Wikipedia/Kevin Pluck – Flickr

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole