Dispar subvențiile pentru vacile de carne? Propunere ȘOC la Bruxelles

Propunere șocantă în Parlamentul European! Viitorul crescătorilor de vaci de carne ar putea fi în pericol! Europarlamentarul olandez Anja Hazekamp, membră a Partidului pentru Animale a avut o intervenție radicală în cadrul discuțiilor care au avut loc pe marginea noii Politici Agricole Comune (PAC). Aceasta susține că subvențiile pentru crescătorii de vaci de carne ar trebui să dispară, iar industria cărnii să se descurce singură, fără ajutor de la Uniunea Europeană.

”În urmă cu un an de zile se prezenta aici Pactul european ecologic. Acum discutăm că vom avea o finanțare unitară de 380 de miliarde pentru pesticide, substanțe toxice, ceea ce înseamnă că va avea de suferit mediul înconjurător. Cum este posibil să se ajungă la așa ceva?”, a subliniat europarlamentarul olandez.

În opinia acesteia, crescătorii de vaci nu ar mai trebui subvenționați de Uniunea Europeană, deoarece aceștia produc emisii considerabile care poluează mediul. 

”Consumatorii încearcă să ia măsuri pentru a proteja mediul înconjurător, însă producătorii de carne de vită sunt sprijiniți masiv. Asta duce la creșterea emisiilor. Eu cred că ar trebui să ne descurcăm mult mai bine și să facem mult mai multe. Să spunem că industria cărnii ar trebui să se descurce de una singură, fără subvenții. Și PAC mai bine s-ar opri!”, a mai precizat Anja Hazekamp.

De altfel, olandeza se află în ”război” cu industria cărnii și pe subiectul interzicerii termenilor precum ”burger” sau ”cârnați” pentru produsele care nu conțin carne. În timp ce reprezentanții fermierilor vor o delimitare clară de produsele vegetariene în acest sens, activiștii de mediu văd cu totul altfel problema. ”Industria cărnii, vedeți-vă de cârnații voștri”, a transmis europarlamnetarul olandez în încheierea intervenției sale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Din cate am inteles bovinele emana gaz metan, care reprezinta o treime din factorii poluanti antropice,asa as traduce eu aceste decizii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole