Din noiembrie, fonduri pentru fermieri și procesatori de 2,8 miliarde de euro! Ministrul Barbu anunță și alți bani!

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a venit cu vești bune la INDAGRA: începând luna noiembrie, Guvernul și MADR vor pune la dispoziția sectorului agroalimentar fonduri pentru fermieri și procesatori în valoare totală de 2,8 miliarde de euro, însumând banii alocați atât prin schemele de sprijin din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, cât și prin Programului național de dezvoltare şi susținere a industriei alimentare INVESTALIM.

„Lansarea primelor intervenții din Planul Strategic este un moment mult așteptat de foarte mulți fermieri și vom deschide mai multe sesiuni de depunere a proiectelor, pe diferite intervenții, în luna noiembrie. Fondurile alocate acestor sesiuni cumulează aproape 2,2 miliarde de euro. Dincolo de aceste fonduri destinate producătorilor mai mici, Guvernul României va finanța programul Investalim, care dispune de un buget de 600 de milioane de euro, destinați procesatorilor mai mari”, a declarat, joi, Florin Barbu, în deschiderea lucrărilor conferinței „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027”, organizată de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) în cadrul târgului INDAGRA, ediția 2023.

Potrivit ministrului agriculturii, alocarea de fonduri pentru fermieri și procesatori nu se oprește aici.

„Bugetul alocat acestui program (INVESTALIM – n.r.) va fi suplimentat la 1,2 miliarde de euro, pentru ca materia primă produsă în România să fie procesată în țara noastră și să reducem astfel importurile de produse procesate și să obținem plus valoare. Totodată, pentru a susține proiectele de investiții ale producătorilor români, Ministerul Agriculturii a demarat procedurile necesare în vederea legiferării unui mecanism de creditare. Astfel, aceștia vor beneficia de credite pentru capital de lucru cu o dobândă de 1,95%, iar costurile legate de ROBOR și comisioane vor fi acoperite din bugetul MADR. Prin acest mecanism de sprijin, Guvernul României pune la dispoziția fermierilor aproximativ 4,5 miliarde de lei. Toate aceste măsuri arată că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este un partener loial al producătorilor români”, am mai spus ministrul agriculturii, Florin Barbu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole