Dificultăți pentru producătorii de fertilizanți. Ce răspuns le-a dat Chesnoiu

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Azomureș, în contextul dificultăților semnalate de conducerea executivă a companiei producătoare de fertilizanți, din cauza prețului ridicat la gaze naturale și energie electrică, se arată într-o informare de pagina oficială de Facebook a MADR.

„Mă preocupă în permanență identificarea soluțiilor pentru a menține producția agricolă la un nivel care să asigure necesarul de consum al populației, la prețuri rezonabile. Fertilizanții au un rol important în asigurarea unui randament ridicat al culturilor. La nivelul Executivului, se lucrează la un pachet de măsuri de sprijin, atât pentru populație, cât și pentru companii, și am propus deja o serie de soluții pentru sprijinirea fermierilor și a unităților din industria alimentară. De asemenea, în bugetul Ministerului Agriculturii, am prevăzut sume importante pentru aplicarea unor măsuri complementare, astfel încât fermierii să fie cât mai puțin afectați de creșterile de prețuri la energie și gaze naturale și să poată continua să producă suficient pentru piața internă”, le-a spus Adrian Chesnoiu reprezentanților Azomureș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole