DEZASTRU ȘI ÎN COVASNA. RAPIȚA ȘI LIVEZILE SUNT CELE MAI AFECTATE

79

Culturile de rapiță și pomii fructiferi vor avea cel mai mult de suferit din cauza ninsorii abundente din ultimele zile, dar și celelalte culturi vor avea de suferit dacă temperaturile vor scădea în perioada următoare, afirmă Konczei Csaba, directorul Direcției Agricole Covasna.

Potrivit acestuia, rapița, care este cultivată pe o suprafață de aproximativ 1.800 de hectare în județul Covasna, a fost culcată la pământ de zăpadă, iar copacii care au apucat să înflorească sunt compromiși.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

”Cel mai mult este afectată, după părerea mea, rapița, având în vedere că deja era crescută foarte mult și este doborâtă de zăpada mare, umedă și grea. Și la pomii fructiferi este o problemă, mai ales la cei care sunt înfloriți, vișini, cireși, soiurile de pruni mai precoce (…) Dacă temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile, vor fi probleme și cu celelalte culturi, mai ales cu sfecla de zahăr și cu cerealele de primăvară care sunt în curs de răsărire’‘, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Konczei Csaba.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

El a mai spus că fenomene meteorologice asemănătoare cu cele de acum s-au mai înregistrat în 2008, când, de asemenea, a nins în luna aprilie. În județul Covasna a nins în ultimele două zile, iar în zonele montane stratul de zăpadă măsoară pe alocuri aproape 60 de centimetri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult