Despăgubirile pentru culturile de primăvară NU vor fi plătite anul acesta!

Despăgubirile pentru culturile de primăvară afectate de secetă vor ajunge în conturile fermierilor abia la începutul anului viitor, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros. Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a notificat Comisia Europeană pentru o nouă schemă de plată privind aceste despăgubiri, făcută după modelul celei de la culturile de toamnă.  

”Pentru cei care au fost păgubiți de secetă și și-au înființat culturile în primăvară, din nefericire și aici suprafața afectată este aproape 1,2 milioane de hectare. Pentru acestea, despăgubirile vor veni la începutul anului viitor. Acum am elaborat actul normativ, l-am comunicat Comisiei și așteptăm aprobarea care cu siguranță va veni. L-am justificat ca și pe cel care se referea la despăgubirea fermierilor ce au înființat culturi în toamna anului trecut”, a precizat Adrian Oros în cadrul evenimentului Romanian Food & Agribusiness Conference.

În cadrul conferinței, șeful MADR a mai precizat că, în ceea ce privește diferența pe care trebuie să o primească fermierii pentru culturile de toamnă afectate de secetă, Ministerul de Finanțe a alocat restul sumei necesare în proiectul de rectificare de buget, iar după adoptarea acesteia, plățile vor fi efectuate.

”De asemenea, din bani de la bugetul național s-au plătit acele despăgubiri de secetă (pentru culturile de toamnă n.r.), atât cât a permis bugetul, 850 de milioane de lei. Acum, la rectificare, mai primi 200 de milioane, în așa fel încât să facem aceste despăgubiri la nivelul la care ele sunt specificate în actul normativ, și anume 925 lei/hectar”, a mai adăugat Adrian Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole