16 octombrie 2021 - 23:54

”Despăgubirile pentru culturile de primăvară sunt o iluzie. Nu vom primi niciun ban”

Fermierii afectați de seceta de anul trecut își pun din ce în ce mai puține speranțe în despăgubirile din partea statului. După ce nu au primit sumele integrale promise pentru culturile de toamnă, unii dintre ei se așteaptă să nu mai vadă niciun ban pentru culturile de primăvară, situație în care nu știu cum își vor duce mai departe afacerile. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu fermieri aflați în astfel de situații.

”Faptul că s-ar putea să se dea despăgubiri pentru culturile de primăvară este o iluzie. Veți vedea că noi, fermierii, nu vom primi niciun ban pentru culturile de primăvară. Gândiți-vă ce probleme apasă pe bugetul României în momentul de față. De unde se vor găsi bani pentru noi, fermierii? Domnul ministru a spus-o așa, dar banii nu sunt la Ministerul Agriculturii, ci la Ministerul Finanțelor. Eu nu-mi fac nicio speranță legată de despăgubirile pentru culturile de primăvară”, a spus Vasile Paraschiv în direct la ”Agricultura la Raport”.

Pe lângă despăgubiri, fermierul din Ialomița a vorbit și despre noul program promis de Guvern pentru sprijinul fermierilor: Agro Invest. În opinia acestuia, un astfel de instrument ar reprezenta un colac de salvare pentru fermierii care sunt acum în prag să fie executați, însă declarațiile ministrului agriculturii pe acest subiect nu l-au convins.

”Eu, ca fermier, mi-am pus mari speranțe în Agro Invest. Când l-ați întrebat pe domnul ministru despre acest Agro Invest, am fost foarte atent la mimica dânsului și m-a surprins total neplăcut să vă că, după ce înainte de alegeri au ieșit Daniel Constantin și actualul prim-ministru și au spus că se va pune în practică acest program, dânsul a spus că a fost o propunere și nu se știe nimic despre acest Agro Invest. M-am uitat și n-am înțeles nimic. Pentru noi ar fi un colac de salvare, ar fi un mod în care să putem discuta cu furnizorii de inputuri. Pentru că mai multă înțelegere am găsit de la bănci și firmele de leasing decât de la cei care ne-au furnizat inputuri”, a mai precizat Vasile Paraschiv.

Detalii despre ce facilități ar putea avea fermierii care accesează programul Agro IMM Invest și cum va funcționa acesta puteți afla cu un CLICK AICI.

Comments are closed.