De ce mizează Dimitrie Muscă pe rasa de vaci Charolaise
Pe lângă rezultatele impresionante din sectorul vegetal, Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din România, se laudă cu realizări la fel de importante și în zootehnie. În fermele pe care le deține gestionează un efectiv de aproximativ 3.000 de bovine, iar profitul este literă de lege și în acest domeniu. Rasa care i-a adus câștigul fermierului din Arad este Charolaise, o rasă specializată pentru producția de carne.
În emisiunea ”Portret de fermier”, realizată de Ovidiu Ghinea, Dimitrie Muscă ne-a prezentat exemplarele sale din această rasă, explicând de ce a ales să mizeze pe aceasta.
”Un exemplar are circa 900 de kilograme, sunt vaci extraordinare. Sigur, toată lumea își laudă marfa, a lui e mai bună, dar consider că este cea mai bună treabă pe care am făcut-o, pentru că Charolaise este o vacă masivă, grea, o țin numai pe padoc. Le dăm furaj unic de la 1 ianuarie până la 31 decembrie, vițeii sunt cu ele până la 7 luni, după care se înțarcă și așteptăm următoarea fătare. Produc lapte doar pentru viței, nu se mulge.
Este vacă tipic de carne, are un procent de circa 64-65% carcasă. Nu avem încă cultul pentru carnea de vită cum ar trebui la români, dar, din ce văd, prinde. Nici eu nu am fost un consumator, dar acum mușchiulețul de vită este într-adevăr o trufanda, foarte căutat și are și preț mare”, a precizat Dimitrie Muscă, pentru AGRO TV.