De AZI, e INTERZIS să faci asta în Delta Dunării!

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat că, începând de sâmbătă, 14 octombrie, este interzisă folosirea năvoadelor şi a setcilor pe teritoriul rezervaţiei, în complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale, din cauza nivelului scăzut al apei.

„Având în vedere datele din Buletinul hidrometeorologic al Județului Tulcea transmis de către SGA Tulcea, cotele Dunării la Tulcea au coborât sub 50 cm și tendința este în scădere, prin urmare intră în vigoare prevederile articolului 10 punctul 4 din Ordinul nr. 10/235 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2023, respectiv «Se interzice folosirea năvoadelor pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, complexul Razim-Sinoie și în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie-30 septembrie inclusiv și când cota Dunării la Tulcea este sub 100 cm și a setcilor când cota fluviului Dunărea, în dreptul localității Tulcea, este sub 50 cm»”, este anunțul făcut vineri pe pagina de Facebook a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Potrivit reprezentanților ARBDD, toți pescarii au avut termen să extragă uneltele de pescuit interzise potrivit Ordinului nr. 10/235 până sâmbătă, 14 octombrie, ora 00,00, dată de la care interdicția a intrat în vigoare.

„Utilizarea uneltelor de pescuit de tip setcă va fi reluată imediat ce cotele apelor Dunării la Tulcea se vor ridica peste nivelul de 50 cm. ARBDD va comunica informații privind evoluția cotelor Dunări”, se arată în informarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole