Braconieri prinși de Garda de Coastă cu 9 exemplare de sturion!

Nouă exemplare de sturion și alte 116 kilograme de pește de diferite specii au găsit poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în timpul unor acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, vineri, redacției AgroTV.

Acţiunile Gărzii de Coastă au fost făcute la finalul săptămânii trecute, iar în urma acestora polițiștii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor 163 de kilograme de peşte, nouă exemplare de sturion, două ambarcaţiuni, un autoturism şi 645 metri de plasă monofilament, bunuri totalizând peste 25.000 de lei.

Potrivit comunicatului, sâmbătă, 7 octombrie, poliţiştii de frontieră au folosit tehnica de supraveghere aeriană în zona complexului lagunar Razel-Sinoe și au constatat faptul că patru persoane săvârșeau activități de braconaj piscicol. În urma acțiunilor ulterioare întreprinse de către polițiștii de frontieră, aceștia au ridicat în vederea continuării cercetărilor 645 metri plase mono-filament, un motor de barcă în valoare de 2500 lei, o ambarcațiune în valoare de 500 de lei, unelte de pescuit în valoare de 700 lei, un autoturism în valoare de 12000 lei și 116 kg de pește, diferite specii, cantitatea de pește fiind predată unei societăți comerciale de profil.

În ziua următoare, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, împreună cu lucrători din cadrul ARBDD au descoperit, în zona braţului Sfântu Gheorghe al Dunării, o barcă în care se aflau două persoane având asupra lor cantitatea de 47 kilograme de peşte, diferite specii, dintre care nouă exemplare de sturion congelate.

„Ambarcaţiunea cu motor în valoare de 10.000 de lei a fost introdusă în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, iar cantitatea de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil. În toate cazurile, sub supravegherea unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi de cercetare penală sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul braconajului piscicol”, se mai arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole