Daniel Buda: ”Noul PNS trebuie să iasă bine, altfel ne mănâncă câinii!”

Noul Plan Național Strategic (PNS) trebuie să fie unul foarte bun, altfel riscăm să pierdem sume importante de bani de la Uniunea Europeană, atrage atenția europarlamentarul Daniel Buda. Într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European a subliniat că Ministerul Agriculturii, împreună cu specialiștii din domeniul agricol și cu fermierii români trebuie să elaboreze un PNS care să răspundă cât mai bine la problemele agriculturii românești, pentru a putea atrage cât mai eficient fondurile europene.

”Mie nu îmi plac disputele între fermierii mari și fermierii mici. Trebuie să înțelegem un lucru odată. Toți fermierii aceștia au un rol foarte bine definit în ecosistemul agriculturii. Nu pot să discut de o fermă mare la mine, în Transilvania, cum sunt cele de la Timișoara sau de prin sud. În același timp, noi trebuie să ne asigurăm că toți acești fermieri vor rezista pe piață. (…) Avem toate motivele să fim încrezători.

Pe partea de agricultură, eu spun că am obținut de la Uniunea Europeană ce se putea obține în această etapă. Continuă această procedură a trialogului. Comisia are un punct de vedere, Parlamentul European un punct de vedere și Consiliul un alt punct de vedere. Se vor pune cele trei instituții la masă și vedem ce va ieși”, a precizat Daniel Buda pentru AGRO TV.

Europarlamentarul român a mai atras atenția că Planul Național Strategic pe care trebuie să îl scrie România trebuie să fie unul foarte bun, altfel riscăm să pierdem bani de la Uniunea Europeană.

”Pentru fermierii români, lucrurile arată bine până acum. Mai departe, trebuie să ne facem noi treaba. Eu sunt un pic speriat de chestiunea aceasta cu Planurile Naționale Strategice (PNS). Este foarte important ca ele să iasă bine, pentru că dacă nu ies bine, ne mănâncă câinii, adică pierdem bani. Aici trebuie să fim noi foarte atenți, iar marii fermieri au un rol foarte important, dar nu numai ei. Toată lumea trebuie să pună pe masă cunoștințele pe care le are. Trebuie să fim optimiști, dar să ne apucăm de lucru”, a mai subliniat Daniel Buda.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole