Daniel Botănoiu este noul președinte al Asociației Fermierilor din România

Asociația Fermierilor din România (AFR) are un nou președinte, în persoana lui Daniel Botănoiu. Acesta a fost ales în cadrul Adunării Generale Extraordinare din data de 7 iulie.

Astfel, conducerea executivă a AFR este asigurată de un birou executiv format din 5 membri: președintele Daniel Botănoiu, alături de cei patru vicepreședinți – Ion Cioroianu, Rădulescu Milica, Viorel Nica și Ionel Arion. 

Noul președinte al AFR a ocupat, de-a lungul timpului, numeroase funcții importante în agricultura românească, fiind timp de mulți ani secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, fost președinte al Pro Agro, dar și fost director executiv al Federației Naționale a Producătorilor Agricoli din România.

Odată cu alegerea sa, Daniel Botănoiu a scris un mesaj de mulțumire pe pagina sa de facebook, în care vorbește despre planurile sale ca președinte al AFR, evidențiind, de asemenea, greutatea funcției, în contextul în care îi calcă pe urme regretatului Adrian Rădulescu.

”Vă mulțumesc pentru încrederea și susținerea pe care mi le acordați și, ca președinte al AFR, vreau să duc mai departe toate eforturile și sacrificiile făcute pentru bunăstarea fermierilor români. Deși sunt onorat de această nouă provocare, vă recunosc cu mâna pe inimă că nu-mi este ușor… Știți foarte bine la ce anume mă refer și, chiar dacă fostul președinte nu mai este alături de noi, va avea mereu locul său în sufletele, inimile, mințile tuturor. De altfel, mă voi gândi mereu la cum ar fi făcut el… Cum ar fi rezolvat el…. Ce soluții ar fi găsit.
 
După cum mă știți, întotdeauna o parte din mine m-a îndemnat să fac ceva pentru semenii mei. Chiar dacă a trebuit să-mi las activitățile pe plan secund, nu am ezitat niciodată să mă implic total în ce „ardea” la acel moment. Din păcate, trăim vremuri delicate, puțin spus, peste care trebuie să trecem cu bine. Nu se poate altfel! Obligatoriu înainte! Înainte pentru toți fermierii români, pentru tinerii care trebuie motivați să devină fermieri și să nu renunțe plecând peste mări și țări. Obligatoriu înainte pentru tot ce înseamnă zonă montană, una dintre „Cenușăresele” lăsate baltă de cei care au putere de decizie! Obligatoriu înainte pentru găsirea soluțiilor eficiente și rapide pentru a nu lăsa producătorul român la voia unor nechemați care, deși efemeri, pot dăuna incredibil de mult agriculturii și dezvoltării rurale.
Dragi colegi, voi milita pentru ca produsele românești să-și găsească locul binemeritat, nicidecum la gunoi! De asemenea, îmi voi pune la dispoziție toată pregătirea profesională și experiența de fermier în slujba noastră, a tuturor. Nu degeaba m-am întors în România, acest pământ binecuvântat față de care cu toții avem o datorie!
 
Cred cu tărie că toate problemele pot fi rezolvate prin comunicare! Dacă noi toți vorbim aceeași limbă și știm ce trebuie făcut, atunci trebuie să înțeleagă și cei ce au putere de decizie în acest moment. De aceea, vă asigur că vă voi sta la dispoziție pentru a discuta și a lămuri orice problemă. Suntem toți pe aceeași parte a baricadei și, să nu uităm, că-i scris pe tricolor unire! Iar unde sunt mulți, puterea crește!
 
Vă mulțumesc din nou și vă asigur de toate gândurile mele bune,
Daniel Botănoiu”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole