Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

vremeaIncepetul săptămânii viitoare va fi caracterizat de o vreme capricioasă, cu averse, descărcări electrice și posibile căderi de grindină.
Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică o estimare a valorilor de temperatură și precipitații pentru următoarele două săptămâni. În zilele ce vor veni, vremea va fi din ce în ce mai călduroasă, lucru care nu este tocmai rău din moment ce ne aflăm în plină campanie de recoltare a grâului.
In zona montană, săptămâna debutează cu o o vreme racoroasă, caracterizată prin valori diurne de 14-18 grade și nocturne de 6-9 grade, în medie. Apoi va predomina o vreme caldă, cu temperaturi maxime de 19-23 de grade și minime de 10-14 grade, în medie. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuată în perioadă 24-26 iulie când aversele vor fi frecvente și mai însemnate cantitativ. În restul intervalului, ploile se vor semnala pe suprafețe restrânse și vor fi în general slabe.
BANAT. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât, pornind de la valori ușor mai mici decât cele specifice pentru mijlocul lunii iulie (cu medii ale maximelor de 24…26 de grade și ale minimelor de 13…16 grade), se va ajunge în data de 23 iulie la o vreme călduroasă, cu temperaturi diurne de 31…32 de grade și nocturne de 16…18 grade. In perioada 24…26 iulie se va resimti o ușoară răcorire a vremii, concretizată prin maxime de 27…29 de grade, urmând ca apoi temperaturile să se mentina la valori de 30…32 de grade, medie regională, fiind posibile valori mai ridicate către finalul luni. În perioadă 24…26 iulie instabilitatea atmosferica va fi mai accentuată, ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi însemnate cantitativ. În restul intervalului, pe spaii restrânse vor fi ploi în general slabe, cu probabilitate mai mare în cea de-a două săptămâna.
CRIȘANA. În prima săptămâna prognoză valorile termice vor crește de la o zi la altă, astfel că, pornind de la o vreme racoroasă (cu medii ale maximelor de 23…26 de grade și ale minimelor de 12…14 grade), se va ajunge în data de 23 iulie la un regim caracterizat de temperaturi medii diurne de 31…32 de grade și nocturne de 16…18 grade. În perioadă 24…26 iulie se va resimti o ușoară răcorire a vremii, concretizată prin maxime de 26…28 de grade, urmând ca apoi temperaturile să se mentina la valori de 30…32 de grade, medie regională, fiind posibile valori chiar mai ridicate către finalul lunii. Instabilitatea atmosferica va fi accentuată în perioadă 24…26 iulie când ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi însemnate cantitativ. În restul intervalului, cel mai probabil în cea de-a două săptămâna, vor fi ploi în general slabe, pe spaii restrânse.
TRANSILVANIA. Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme racoroasă, cu medii ale maximelor de 22…24 de grade și ale minimelor de 11…13 grade, apoi valorile de temperatură vor crește de la o zi la altă, ajungând în zilele de 23…24 iulie la maxime de 28…30 de grade și minime de 14…16 grade. În perioadă 25…27 iulie vremea se va mai răcori, urmând a se înregistra maxime de 25…27 de grade, medie regională. Până la finalul celor două săptămâni se estimează o nouă încălzire a vremii, cu posibile valori de peste 30 de grade. Perioada 24…27 iulie va fi caracterizată de un grad accentuat de instabilitate atmosferica fiind de așteptate ploi frecvențe și însemnate cantitativ. În restul intervalului, pe spatii restrânse vor fi ploi în general slabe, cu probabilitate mai mare în ultimele zile.
MARAMUREȘ. În prima săptămâna de prognoză valorile termice vor crește de la o zi la altă, astfel încât, pornind de la o vreme racoroasă (cu medii ale maximelor de 22…24 de grade și ale minimelor de 11…13 grade), se va ajunge în data de 23 iulie la un regim caracterizat de temperaturi medii diurne de 29…30 de grade și nocturne de 14…16 grade. În perioadă 24…26 iulie se va resimti o ușoară răcorire a vremii, concretizată prin maxime de 26…28 de grade, urmând ca apoi temperaturile să urce spre 30 de grade, medie regională. Instabilitatea atmosferica va fi accentuată în perioadă 24…27 iulie când ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi însemnate cantitativ. În restul intervalului, ploi în general slabe vor fi pe spatii restrânse, cu probabilitate mai mare în cea de-a doua săptămâna.
MOLDOVA. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va încălzi de la o zi la altă, astfel că, pornind de la valori mult mai mici decât cele specifice pentru mijlocul lunii iulie (cu medii ale maximelor de 21…24 de grade și ale minimelor de 13..15 grade), se va ajunge în perioadă 23…24 iulie la o vreme călduroasă, cu temperaturi diurne de 30…32 de grade și nocturne de 16…18 grade. În perioadă 25…27 iulie se va resimi o ușoară răcorire a vremii, concretizată prin maxime de 27…29 de grade, urmând că apoi temperaturile să atingă valori de 30…32 de grade, medie regională, posibile chiar mai ridicate către sfarsitul lunii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în perioadă 25 -28 iulie.
DOBROGEA. În perioadă 19 -22 iulie regimul termic va fi caracterizat de valori medii de 26…28 de grade ziua și 17…19 grade, noaptea. Apoi temperaturile vor fi în creștere și se vor menine în general între 29…31 de grade, fiind posibile chiar și intervale mai călduroase, cel mai probabil în zilele de 23…24 iulie și din nou spre sfârșitul lunii. În tot acest interval media valorilor nocturne va fi de 19…21 de grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferica va fi în general redusă, totuși ploi locale se pot semnala în zilele de 25 și 26 iulie.
MUNTENIA. La începutul intervalului de prognoză regimul termic va fi unul ponderat, concretizat prin medii ale maximelor de 27…30 de grade și ale minimelor de 15…17 grade. Apoi vremea se va încălzi și va deveni călduroasă în zilele de 23 și 24 iulie când sunt de așteptat medii termice diurne de 31…34 de grade, cu cele mai mari valori în zonele de câmpie. În cea de-a două săptămâna, cu mici variatii, temperaturile se vor situa într-un ecart mediu de 32…34 de grade, cu valori posibil usor mai ridicate spre sfaritul intervalului de prognoză. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuată în perioadă 25-26 iulie când va plouă pe arii relativ extinse, în restul intervalului fiind de așteptat ploi în general slabe, pe suprafete restrânse, cel mai probabil tot în cea de-a două săptămâna.
OLTENIA.  La începutul intervalului prognoză regimul termic va fi ponderat, concretizat prin medii ale maximelor de 26…29 de grade și ale minimelor de 14…17 grade. Apoi vremea se va încălzi și va redeveni călduroasă în zilele de 23-24 iulie, când se vor înregistra temperaturi medii diurne de 32…34 de grade, cu cele mai ridicate valori în zonele de câmpie. În cea de-a două săptămâna, cu mici variaii, vor fi temperaturi maxime de 32…33 de grade. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuată în perioadă 24-25 iulie când va plouă pe arii relativ extinse, în restul intervalului fiind de așteptat ploi în general slabe, pe suprafee mici, în zonă deluroasă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole