20 octombrie 2021 - 00:25

Cum încurajează un primar, plata taxelor locale

Pandemia a redus drastic încasările la bugetele locale, aspect care pentru o comună mică poate duce chiar și la un blocaj financiar.

Tocmai pentru a nu se ajunge într-o situație neplăcută, mai ales că, este una dintre comunele grav afectate de inundații și necesitățile financiare pentru refacerea drumurilor sunt enorme, primarul din Lopătari a decis să lanseze o provocare sătenilor.

Claudiu Constantin, aflat la primul mandat, a făcut publice toate datoriile însă sumele au fost grupate de sate astfel încât „topul rău-platnicilor” să-i motiveze pe locuitori să–și achite dările către stat.

„La Lopătari avem nevoie de întreținerea drumurilor. Ca să facem drumuri, avem nevoie de bani. Ca să avem bani, avem nevoie de plata taxelor și impozitelor la zi. Vă mulțumesc tuturor celor care ați răspuns apelului nostru de a vă achita datoriile față de primărie până la finalul anului.

„Voi sunteți oamenii cu care ne mândrim, cei care ați vrut să încheiați anul 2020 așa cum se cuvine. Plata taxelor și impozitelor ne ajută să ne planificăm mai bine lucrările și să le facem cât mai repede. Fără ajutorul vostru nu vom reuși să dăm curs tuturor cererilor voastre.

„Suntem deschiși la plăți parțiale care să vă ajute ca în timp să ajungeți la zi. La rândul nostru avem datorii pe care trebuie să le achităm pentru a avea mai departe acces la diverse fonduri. Sunt convins că împreună putem scoate comuna la lumină!”, spune Claudiu Constantin pe Facebook.

Comuna Lopătari avea, în decembrie 2020, peste trei milioane de lei de recuperat din taxele și impozitele locale.

Cele mai multe datorii neplătite aparțin locuitorilor din satul Lopătari, respectiv peste un milion de lei. Următoarea localitate în top este satul Luncile cu aproape jumătate de milion de lei.

locale

Redactor: Marlenne Dinu

Sursă foto: UAT Comuna Lopătari