Cotațiile cerealelor: Se pierde teren la Chicago

Cotațiile cerealelor și-au continuat mișcarea descendentă, la Chicago. Prețurile cerealelor sunt direct legate de o piață încă împovărată de instabilitatea economică și de concurența internațională. În ciuda riscului de a nu fi reînnoit coridorul securizat din Marea Neagră, luna viitoare, concurența grâului rusesc cântărește greu. Prețurile la soia sunt scăzute din cauza unei recolte din Brazilia anticipată ca fiind un record.
 
La Chicago, vânzările de grâu (210 kt) și soia (513 kt) s-au situat sub așteptările pieței, de săptămâna trecută. Cu toate acestea, vânzările internaționale de porumb din SUA au urcat în vârful consensului, mai exact la 1,03 Mt.
USDA a confirmat vânzarea a 128 kt de boabe de soia către destinații necunoscute.
 
La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în mai 2023 a pierdut 4,0 c$/bushel, prețul ajungând până la 7,76 dolari/bun. Contractele futures pe porumb din martie 2023 au scăzut cu 0,25 USD pe bushel vânzându-se cu 6,76 USD/bushel.
Boabele de soia cu livrarea în martie 2023 au câștigat 0,75 USD/bushel fiind cotate la 15,27 USD/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole