14 mai 2021 - 19:59

Cornel Stroescu: ”Multumesc AGRO TV pentru sustinere in privinta legii Camerelor Agricole”

Camerele Agricole reprezintă un subiect intens dezbătut în agricultura românească deja de mulți ani. După discuții care păreau interminabile, iată că legea Camerelor Agricole a trecut în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților cu unanimitate de voturi, iar implementarea ei pare acum doar o chestiune de timp. Invitați în emisiunea ”Agricultura la Raport”, președintele Comisiei, Alexandru Stănescu, precum și fermierul Cornel Stroescu, au vorbit despre această lege și ce înseamnă ea pentru fermierii români.

”Domnul Stroescu are un mare merit în realizarea legii Camerelor Agricole, cred că nu a lipsit de la nicio dezbatere pe această temă. I-am dat un vot săptămâna aceasta acestei legi pentru că am considerat că este forma potrivită și care poate fi implementată de către Ministerul Agriculturii. Și cei de la Minister sunt pentru Camerele Agricole și sunt bucuros că au această poziție, pentru că ei sunt cei care vor da startul în implementarea lor și le vor și bugeta o perioadă de 3 ani de zile”, a precizat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

La rândul său, fermierul Cornel Stroescu a subliniat importanța Camerelor Agricole, spunând că a văzut crearea acestei legi ca pe o datorie.

”Eu mi-am făcut, în primul rând, datoria de fermier. Vreau să mulțumesc domnului Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură, pentru că de 6-7 luni de zile am avut dezbateri o dată la două săptămâni pe această lege. Vreau să le mulțumesc membrilor Comisiei, care au votat în unanimitate legea.

Și Comisia Europeană a spus că avem nevoie de aceste Camere Agricole, Planul Național Strategic va fi aprobat dacă vor fi înființate. Eu cred că majoritatea fermierilor își doresc Camerele Agricole pentru că sunt vitale pentru agricultura din România. 

Vreau să mulțumesc AGRO TV că ne susțineți de fiecare dată. Susținerea dumneavoastră a dat rezultate și acum în ceea ce privește legea Camerelor Agricole. Este un succes. Sperăm că președintele Iohannis o va promulga cât mai urgent, Ministerul Agriculturii se va implica și va da curs în ceea ce privește înființarea Camerelor Agricole în fiecare județ din țară. Eu, ca și fermier, vă mulțumesc că sunteți alături de noi și ne susțineți”, a spus Cornel Stroescu.