ATENȚIE! Controale rutiere pentru a preveni transportul de porci!

După confirmarea focarului de pestă porcină africană (PPA) la o fermă din Timiș, s-au întețit controalele rutiere pentru a preveni transportul de porci.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat joi că s-au luat măsuri speciale pentru a se evita extinderea pestei în judeţul Arad, printre care dublarea controalelor rutiere pentru a preveni transportul de porci fără documente, informează AGERPRES.

„Suntem în alertă maximă după confirmarea pestei la o fermă din Timiş şi am dublat controalele rutiere pentru a preveni transportul de animale fără documente. Am sistat şi acordarea de avize de comerţ cu porci din zona afectată şi amplificăm campania de informare la sate cu privire la măsurile pe care oamenii trebuie să le ia pentru a-şi proteja gospodăriile”, a spus Marcel Roşu.

Șeful DSVSA Arad a precizat că ultimele două focare de pestă din judeţ, confirmate în gospodării, au fost închise în luna martie.

Miercuri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). A informat că într-o fermă cu un efectiv de 39.191 de porcine, din localitatea Parţa, judeţul Timiş, aparţinând societăţii Smithfield (SMF) România, fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane, ferma fiind plasată sub supraveghere oficială.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole