Un focar de pestă porcină africană amenință Romania! Mii de animale sacrificate

Un focar de pestă porcină africană s-a instalat la o ferma de porci din comuna Parța, judetul Timiş. Mii de animale vor fi sacrificate pentru a împiedica răspândirea virusului.

Prefectura judeţului Timiş a anunţat, miercuri, ca a fost confirmată oficial prezenţa pestei porcine africane (PPA) la suinele din ferma Smithfield de la Parţa. 

39.000 de porci vor fi incinerați

„Diagnosticul de pestă porcină africană a fost confirmat. Este oficial, în Timiş există un focar de PPA la o fermă de porci din Parţa. Va urma neutralizarea celor 39 de mii de animale şi luarea de măsuri pentru combaterea răspândirii bolii. Sacrificarea porcilor şi îngroparea lor se va face în condiţii de siguranţă”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului Timiş, citat de Agerpres.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a convocat Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor, pentru a definitiva măsurile care vor fi luate. 

„Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire, însă este extrem de contagioasă în rândul porcilor şi cauzează pierderi economice covârşitoare. O prioritate este să protejăm alte două ferme, fiecare cu zeci de mii de porci şi aflate la doar câţiva kilometri distanţă de ferma cu focar de PPA„, a precizat Mihai Ritivoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole