Daea, după controalele din bazinul legumicol Glodeanu-Sărat: Produsele sunt sănătoase!

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat, în urma verificărilor desfăşurate de către Corpul de control al ministerului în bazinul legumicol Glodeanu-Sărat, că roșiile cultivate de fermierii din zonă respectă normele tehnologice, iar cazurile scoase la iveală de autorităţi privind folosirea unor substanţe interzise pentru forţarea coacerii sunt izolate, informează AGERPRES.

După ce o anchetă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău a scos la iveală faptul că mai multe persoane au folosit substanţe chimice interzise pentru a forţa coacerea legumelor din sere şi solarii, Corpul de control al Ministerului Agriculturii a desfăşurat verificări în bazinul legumicol Glodeanu-Sărat, de unde au fost prelevate probe din loturile de tomate în vederea depistării nivelului reziduurilor de pesticide în scopul garantării siguranţei alimentare a consumatorului.

„Este vorba despre o verificare tehnică, ce să asigure pe de o parte că produsele care vin pe piaţă sunt curate şi evident cei care încalcă normele tehnologice, folosind substanţe nepermise, sunt monitorizaţi şi luat măsuri ca să nu mai primească subvenţii. Din fericire, sunt cazuri sporadice, iar controlul ne arată că fermierii respectă tehnologiile şi că pot să beneficieze de drepturile care li se cuvin. Au fost cazuri izolate, care nu reflectă activitatea din acest domeniu. Rămân (cazuri) izolate şi le izolăm din toate punctele de vedere şi asigurăm consumatorii români că produsele sunt sănătoase”, a declarat Petre Daea.

Ministrul agriculturii atrage atenția că verificările nu se vor opri doar la nivelul județului la Buzău. De asemenea, Daea face apel către toate instituţiile abilitate să colaboreze pentru a evita pe viitor ca astfel de substanțe interzise să mai intre în țară.

„Vom face mereu analize şi vom comunica în fiecare zi. Vizavi de substanţele acestea, aici toate instituţiile statului trebuie să colaboreze şi să acţioneze în consecinţă. Cei care folosesc aceste substanţe, la care se dovedeşte că există în plantă asemenea substanţe şi care nu sunt omologate vor fi sancţionaţi cu ridicarea dreptului de a mai beneficia de sprijin din partea statului. Ştiu că s-au luat zeci de probe şi se continuă. Este o activitate permanentă, nu se opreşte aici, vom face verificări pentru fiecare fermier în parte, pentru fiecare zonă în parte. Consumatorii să fie siguri, liniştiţi că produsele care sunt pe piaţă sunt sigure. Vor fi verificări în ţară, peste tot, este o activitate generală, nu doar la Buzău”, a mai transmis Petre Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole