13 mai 2021 - 13:12

Concurenta mare la liceul agricol din Buzau. Care este profesia la mare cautare

„Meseria e brățară de aur” – pare să fie din nou motto-ul după care părinții își ghidează copii atunci când trebuie să-și aleagă drumul după terminarea celor opt clase. Așa se face că liceul agricol din municipiul Buzău se bucură în acest an de un număr foarte mare de elevi care au ales cursurile școlii profesionale, astfel că după trei ani să știe o meserie. Cea mai mare concurență este specializarea de mecanic auto dar la fel de mult se caută și mecanicul agricol.

Anul acesta în Liceul Agricol DR. C Angelescu sunt trei clase cu aceste specializări, iar ca să vină în ajutorul lor, conducerea a decis ca banii pe care Ministerul Agriculturii i-a alocat, în premieră, anul acesta să–i investească în achiziționarea de materiale didactice necesare pentru pregătirea elevilor.

Concret se vor cumpăra motoare performante, aparatură digitală dar și truse performante pentru analize apa, aer, sol, necesare pentru laboratoarele de agricultură. Aparatura va merge către atelierele și laboratoarele de mecanica auto, mecanica agricolă și agricultura.

Liceul Agricol DR. C Angelescu, alături de Liceul din Smeeni se numără printre cele 56 de unități de învățământ din țară care au primit câte 175.000 de lei de la Ministerul Agriculturii. Banii urmează să ajungă în conturile școlilor și trebui cheltuiți până la finele anului.

Liceul Agricol din municipiul Buzău are 1050 de elevi în 38 de clase. 

Corespondent Agro TV Buzau: Marilena Dinu