COMUNA CU CEA MAI MARE ABSORBȚIE DE FONDURI EUROPENE VA AVEA UNITĂȚI DE COMPOSTARE A DEȘEURILOR

39

Locuitorii din Ciugud, comuna din România cu cea mai mare absorbţie a fondurilor europene, vor fi dotaţi cu unităţi de compostare a deşeurilor biodegradabile, ţinta administraţiei locale fiind de a avea o comunitate bine educată în sensul protecţiei mediului, dar şi a uneia care să plătească cât mai puţin pentru acest serviciu.

Un prim pas a fost făcut prin implicarea celor peste 110 elevi care urmează cursurile Şcolii Gimnaziale din Ciugud, constituiţi în Patrula Eco, şi care au mers din casă în casă explicându-le oamenilor cum se colectează selectiv.

“Ţinta noastră, ca administraţie publică, este de a avea o comunitate bine educată în sensul protecţiei mediului, este de a avea o comunitate care să plătească cât mai puţin pentru acest serviciu”, a subliniat primarul din Ciugud.

Gheorghe Damian a adăugat că un prim pas a fost făcut, prin schimbarea operatorului.

“Dacă înainte o persoană plătea 12,50 lei pe lună pentru ridicarea gunoiului, acum o persoană plăteşte 8,06 lei. Nu mai plătesc copiii până la 18 ani, nici studenţii. În această taxă, de 8,06 lei, este inclusă şi taxa de mediu”, a conchis primarul, citat de AGERPRES.

Ciugud este comuna din România cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene, fiind atrase peste 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă, potrivit autorităţilor locale, bugetul acestei localităţi pe o jumătate de secol.

Citește și

Cmentariile sunt închise