Comercianți fără produse- gospodine fără murături

Butoi de varză, murături, compoturi- despre asta îți vorbesc gospodinele în perioada asta a anului! O cămară plină cu borcane multicolore care să facă deliciul meselor de iarnă…

Ce te faci, însă atunci când… materia primă este de negăsit in piețe?

Poliția Locală Galați a confiscat 4.800 de kilograme de struguri, hrean, vinete, roşii etc. lăsând astfel mai multe gospodine cu ochii-n soare.

Producătorii de fructe și legume, care sperau că, dupa un an atât de ciudat, vor putea face în sfârșit vânzări, au rămas și ei surprinși.

23 de comercianți din piețele gălățene au fost sancționați, unii în baza legii 2/1990, alții pentru neîndeplinirea obligaţiei de a afişa preţurile produselor. Poliţiştii locali aplicând totodată, acolo unde situaţia a impus-o, şi confiscarea cântarelor sau a altor bunuri, valoarea totală a acestora depăşind suma de 11.000 de lei. 

Neîndeplinirea obligaţiilor gospodăreşti privind menţinerea în stare de curăţenie a spaţiului şi limitarea zonei de desfăşurare a activităţii au fost cele mai frecvente cauze pentru care agenţii economici din Galaţi au primit sancțiuni în primele nouă luni ale acestui an, ca urmare a verificărilor poliţiştilor Serviciului Control Activități Comerciale. Dintre cele 465 de amenzi aplicate pentru diverse nereguli, 177 au fost date pentru motivele de mai sus, în cazul a 12 agenţi fiind dispusă şi măsura suspendării activităţii. În 72 de cazuri, a fost confiscată marfa.

„În perioada iunie-septembrie 2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale, au efectuat verificări cu privire la ocuparea domeniului public cu terase sezoniere, lăzi cu înghețată, vitrine frigorifice și chioșcuri pentru înghețată şi băuturi răcoritoare. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 12 sancțiuni, în valoare totală de 6.800 de lei. Amenzile au fost aplicate pentru lipsa acordului de funcționare și a autorizației pentru alimentație publică, lipsa licenței pentru amplasarea terasei sezoniere şi lipsa autorizațiilor penzru utilizarea de muzică în scop ambiental, conform Legii 8/1996”, a precizat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

- Publicitate -

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole